Blogspot di LOCAL kan . . .

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia!!!

Lame dah aku tak membuat entri kat blog aku ni, al-maklumlah sibuk dengan kerja sampai 'diabaikan' blog ini. Huhu .... macam mana nak dapat income dari blog ni macam ni kan??

Apa pun, hari ini aku ada masa skit... skit aje ye..

Al-kisahnya, aku ingin jenguk la blog aku ini. Macam biasa aku taip alamat blog aku seperti ini --- alyrds.blogspot.com dan tertus tekan ENTER!

terus aku terkezut!!!! ..... macam ni alamat blog aku terpapar....



Nampak idak??? ....

Sekarang blogspot telah di LOKAL kan .... paham tak maksud lokal ni?

Maksudnya server blogspot telah diwujudkan di Malaysia dan telah menggunakan domain name dengan akhiran .my (dot my) ...

Apakah kebaikan server ini di lokal kan??? ...

SATU - akses ke blog lebih pantas berbanding dengan sebelumnya kerana server berada diluar negara.

DUA - bila berlaku kerosakan kabel dasar laut, jadi tak jadi masalah untuk kita akses blog kita sebab telah di lokal kan ... hehehe

OKAY LAH!!!! ..... cukup itu sahaja hari ini pullstop!

Comments

  1. Hi, saya sangat menyukai blog anda! ZALORA Malaysia kini sedang mencari blogger yang berbakat, dan saya tertanya adakah anda berminat untuk satu kolaborasi blog bersama kami. Anda boleh hubungi saya di izz.latif@my.zalora.com jika anda berminat dengan tawaran ini dan saya akan berikan segala butiran di sana. Harap dapat balasan emel anda secepat yang mungkin!

    ReplyDelete

Post a Comment

'Tiang Kayu'. Sila komen lagi!